5 Aralık 2008 Cuma

ARICILIK VE ANAARI KUTUSU MODELİ

Şenol'un teklif bu.Ama benim istedigim kovan gibi kutuların arkasında durup çalışırken rahatsız etmemekti.
Bu arada Saim Gürel abimizin blogu hayırlı olsun.
Doktorum son gelişinde tahta getirmişti.Kafamdaki anaarı eşleştirme kutusunun son modeli buydu.Son anda muhteşem abinin aklına uyup kutularda yemlik çıkarıldı.Zaten bu çıtalara uygun bir katlı kovanın var bir iki tane daha yaparsam,kenarda hazır sırlı bal bekletecez.İhtiyacı olana dolu çıta verip yarım yamalak çıtaları hazırladığımız kovanlarda neniden sırlı hale getirecegim.
Not:Muhteşem abi bir gitti,şimdi ağaç yok orayıda kurutmuş.Bize kalanlar bu kadar.


Ölçüler tamam,bundan sonrası kolay.Neresi ne ölçüde olacak belli.
Önden iki giriş var.Farklı boyanacaklar,birde öndeki giriş deliklerini bir tarafınkini üst üste,düger yanını yan yana yapacam.Sağ ve sola çalışacak taraflarda anaarıların şaşırma olasılıgı yok derim ama bellimi olur.Kesin konuşmamak lazım.Daha önceki kullandığım çıtaya göre yapıldı kutu.En azından bir sürü çıtamız var.Çıta içi normal çıtaya yetecek mumdan çok az kalacak şekilde.Yani üç çıtabir çıta edecek gibi. Birde çıtanın etrafındaki malzeme 4 mm olunca çıta içinde çok güzel alan kalıyor.
Birazda paintte oynadım,ön tarafınıdaki musluk tahtasını Cemil usta bir yapalım.Giriş ayırımı boyayla yaparsın demekte.
Tam bittiğinde bakalım durum ne olacak.


Ölçüler 20 cm yükseklik,dıştan dışa uzunluk 58 cm.iç derinlik 20 cm.dıştan yükseklik 22 cm.Her bölüm içi 12 cm olarak yaptım üç çıta rahat girip çıksın.Önde arkaya mesafe dıştan gene 20 cm.Çok hafif belki ölçülerle oynayabilirim.İnşallah bu kutular kalıcı olur.Köpüklerde ısı sorununu çözememiştim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder