Geçenlerde beyazkovanda bazı arkadaşlar,balla bal olmayanları ayırıyordu.Hadi ayırın bakayım.Bu ballar aynı arılardan aynı anda süzüldü.Sadece biri kristalize olmaya başladı digerlerinde bir şey yok.Kim verdi bu donan bala şekeri? ::))) Bu seneki trakya balımız renk siyah tadı degişik dikenlerden geldi sanırım.Benim gittigim yerde ayçiçek bal vermedi.Ne yazsam farketmiyor,bal çok iyi donanımlı labaruvatuvarlarda incelenir,gerisi boş.
25 Ekim 2007 Perşembe
EFENDİM ŞEKERSİZ BAL AŞAGIDAN BAŞLARMIŞ DONMAYA BU NE O ZAMAN.
Geçenlerde beyazkovanda bazı arkadaşlar,balla bal olmayanları ayırıyordu.Hadi ayırın bakayım.Bu ballar aynı arılardan aynı anda süzüldü.Sadece biri kristalize olmaya başladı digerlerinde bir şey yok.Kim verdi bu donan bala şekeri? ::))) Bu seneki trakya balımız renk siyah tadı degişik dikenlerden geldi sanırım.Benim gittigim yerde ayçiçek bal vermedi.Ne yazsam farketmiyor,bal çok iyi donanımlı labaruvatuvarlarda incelenir,gerisi boş.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
sen yaz yeter.kimseyi ikna etmen gerekmiyor.kör ve gerizekalı değilerse,art niyetlilerdir.tam yol ileri .
YanıtlaSilAli merhaba, Kim demiş bal alttan donar diye. Yahu bir söz vardır, Biliyorsan konuş ilim irfan alsınlar, bilmiyorsan susda adam sansınlar. Ağzı olan konuşuyor işte. Her balın kimyasal özelliği ayrı olduğu gibi yoğunluğu da farklıdır. Çok değişik şekilde şekerlenmeler var ben sana Fotoğrafları yollarım.
YanıtlaSilDonmayan diğer kaptaki iyi bal işte hemi de hakiki..
YanıtlaSilGörmemişin birinin buzdolabında poleni olmuş...
YanıtlaSilben sadece yorumlara bakıyorum baldan anlamam
YanıtlaSilBende anlamaya çalışıyorum ama,gene kafamı karıştırdılar anlayamadım.oğru dürüst yorum yazın beee.::))) Ne bu ya ::(((
YanıtlaSil