17 Ağustos 2007 Cuma

RUŞETTE BİR GARİPLİK VARMI

Arkadaşlar bu benim bir kaç yedek anaarımdan biri.rüşeti açtım bal vereyim diye,daha önceki bala dadanan karıncalar,kovanın kraliçesine kazan kaldırmışlar.karınca ölüydü ama bırakmıyordu onuda halletmiştim bu gün arıları gettirdim ana lazım oldu,ruşeti açtım kimse yok.arılar ve ana terk etmiş ruşeti.bizim arılar başkasınınki gibi kaçınca bir yerde beklemez.ne yapalım kader böyleymiş deriz biter.


5 yorum:

  1. Ali merhaba, Yılın fotoğrafı bu olsa gerek. Yıllardır ana arı üreten ve bir kaçta kovan karıştıran birisi olarak ilk defa görüyorum. Eğer fotoğraf değilde sözlü olarak anlatsalardı inanmazdım. Yıllar önce ARI BİTİ'ni ana arının sırtında 2-4 tane çok gördük, şimdiye kadar kullanılan varroa ilaçlarından dolayı görülmüyor. Hakikaten bunu ilk gördüm, bu ana onu baston olarakmı taşıyor... Sonra ne olduğunuda yazarsan sevinirim. Biz büyüklerin elini öperiz bunlarda ayaklarınımı öpüyor -:)

    YanıtlaSil
  2. Bizim içişleri bakanımızda (evdeki erıcı başı) bu kovanda polen ve yiyecek olmadığından anaya sarıldı dedi. Polen ve yiyecek yokmu?

    YanıtlaSil
  3. Ben karıncalar sadece besine ortak oluyor zannediyordum. Meğer bunların bal dışında ana arı bacağı yeme zevkleri de varmış. Afiyet olsun demek lazım.

    YanıtlaSil
  4. Abi karıncayımı kurtaracan anayımı bilemem.

    YanıtlaSil
  5. Ali abi o karınca ananın bacağından ne istiyor ya;Alıp veremediği ne acaba? O kovanda ananın koruma görevlileri izinemi çıktı acaba :))

    YanıtlaSil