13 Haziran 2007 Çarşamba

ŞİLE"DE ARICILIK PANELİ


Resimdekiler sol taraftan birinci Şile Kaymakamı.Erdoğan ÜLKER.soldan ikici Şile Belediye Başkanı Can TABAKOĞLU, üçüncü kişi Şile İlçe Tarım Müdürü ve sağ baştaki İl Genel Meclis Üyesi.
Şile kaymakamı ve belediye başkanına tarıma ve özellikle arıcılığa verdigi önemden dolayı arıcılar adına kendilerine teşekür ederiz.Takdirle karşıladığımız bu örnek çalışmaların,diğer İl ve İlçelerimizdeki sayın Vali,Kaymakam ve Belediye başkanlarımızdanda bekliyoruz.


Panele katılan Romen heyet AB’ ye katılım sürecinde bulunan Türkiye’de bal üreticilerinin doğal üretim yapmaları gerektiğini, katkı maddeleri, kimyasallar ve benzeri maddeleri kesinlikle üretim sürecinde kullanmamaları gerektiğini ve bunun AB ülkelerinde çok sıkı olarak denetimden geçirildiğini katılımcılara aktardılar.özellikle varroa ile mücedelede oksalik ve formik asit üzerinde durdular ve arıcılarımıza organik bal üretmek için,bu iki organik asitle mücadelelerini yapmalarını önerdiler.



toplantı hafta ortasında tertiplenmesine rağmen katılım güzeldi, aldığım haber böyle, hafta sonu olsaydı ben bile katılırdım.nasip degilmiş.

konular bittik ten sonra AKP İl Genel Meclis Üyemiz ve Gebze Bal Üreticileri Birlik Başkanımız sayın Kadir GÜRKAN arıcılıkta kullanılması gerekli ilaç ve asitler hakkında bilgi aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder