8 Nisan 2008 Salı

BU GÜN DÜNYAYI ÖLÇTÜK DESEK OLMAZ BE

Hayatta hiç bir şeyi fazla merak etmeyeceksin.Edersen Gebzeyi ölçmek için poligon ararsın.Hani direklerde binaların köşesinde yazılar olur,örenek P 1080+ artı olan yerden 10 mtre 80 cm yebir demir çakılı onun yerini bulamazsanız ayvayı yersiniz.O kadar aradıkki o çakılı parçalardan yok her tarafta asfal yapılmış,acayip yorulduk ara ara.Artık hiç bir şeyi merak etmeyecem desem kim yerki huy işte.::)))
Çalışma alanımızın içinde kalan bir yer dükkatimi çekti.Dükkanda ne isterseniz yapılıyor,bir demirci ve tenekeci ustası.İki oğluyla çalışıyorlar.Körük degil soba sanki,iş bitimi semaver diye kullan koy üstüne demligi. İçi çıkıyor,daha önce bir firmaya burası körük üretimi yapmış.
Körügün büyüklügünü görmeniz için iş yeri sahiplerinden Fuat Avcı'ya dedim şunu bir tut.Mum eritmek için bir ölçü verdim ama anlaşamadık yarın tekrar görüşecem.
Pazartesi günü Zafer abi misafirimdi.Bayagı sohbet edecez ama oğlu Ali bıraksa ikide bir telefon eder.Zafer abide diyorki dur arıdan laf açıldı::))
Derken öğlen yemek vakti gelirken Zafer abimizin arkadaşı benimde eski başkanlarımdan Mahmut Yandık beyi ziyarete gittik.Oradan yemege getikResimdekiler Ben,Zafer Anlayışlı,Mahmut Yandık ve Alı Anlayışlı.

Bu resmin sonundakide,Adem bey eski Gebze Belediyesi,özel kalem müdürüydü.Yemekten sonra biraz daha sohbetten sonra herkes ayrıldı.Zafer abi beni belediyeye bırakıp Ümraniyeye döndüler.Anaarı konusunda teredütleri var dedim gel hallederiz,yazın kimseyi kaçırmamak lazım.Bir sürü körükçü lazım be.

Bu arada anaarıların çıtasını örecek olan kovan ve katı bitti.Ama gene kapak yok::((

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi” ve” arıcılık” bilgi paylaşım “forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010

http://www.aribakani.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder