1 Nisan 2008 Salı

FONDON ŞEKERİNE BAŞKA İLAVELER GELDİ



Date: Wed, 26 Mar 2008 13:59:42 +0200From:
perrospan@gmail.comTo:

ilhamiuyar_41@hotmail.com

Subject: good day my friend !! <>Good day my friend ! The recipe to fix a ! If you put 50 kilo of sugar needed to add 11 kilo of water and two spoons citric acid! The mixture should be boiled until the 117 degrees Celsius! After must go through the machine, which was to confuse and while frige! It is an excellent food for bees! It is like the Deutsche APIFONTA !!! if you want any thing informeison !!!! i am a here! have a nice day!!!

Bu da bizim kardeşimizin bire bir çevirisi:

İyi günler arkadaşım! Şekeri sabitlemek için bir reçete. Eğer 50 kilo şeker koyarsanız 11 kilo su ve 2 kaşık sitrik asit eklersiniz. Karışım 117 dereceye kadar kaynatılacak. Sonra makinada katılaşıncaya karıştırılacak. Arılar için mükemmel bir besin! Alman apifontasına benziyor! Eğer başkaca bir bilgiye ihtiyacın varsa ben buradayım. İyi günler

Ali Türk
Chanibeye teşekürler ediyorum keşke kendisiyle bir konuşma imkanım olsaydı.Burada şunu kastediyorum,hazır fondon şekerini arılarımız alırken zorlanıyor,bunuda almada sorun yaşarlarmı yada kıvamını daha cıvık tutabilirmiyiz.Kışın bazı arkadaşlar pudra şekeri ararken kovan bile öldürdüler açlıktan keşke bu yöntemi bilseydik.Piyasada arı beslemek için ucuz şekerler bulunabiliyor yani anlatmak istediğim kendimiz bunu yaparsak en fazla 2 ytl mal olur 1,5 ytl nin altınada düşer,önemli olan yöntemi bilmekti bunuda herkesle paylaştık.Yapmak içinde öyle ahım şahım bir tesise gerek yok,şimdi bir kaşık sitrik asid kaç mg geliyor onu bulup bunu bir kaç kiloda yapmak veya denemek basit olacak.Herkese kolay gelsin.
Ayrıca bu fondon şeri yapımımın filimleri bu linki tıklarsanız orada görsel olarakta var.Bizlere dışarda içerde yardımcı olanlara teşekür ediyorum,ayrıca eksiklikler varsa diye orjinal mesajda
var.

http://chaniabee.blogspot.com/2008/03/2.html

http://chaniabee.blogspot.com/2008/03/1.html


2 yorum:
ŞEKERLİ dedi ki...
Ali bey paylaşımcılığınıza teşekkürler. Bu konuda yaşadığım tecrübeyi sizinle paylaşmak istedim. Ben bu kış bal ile yapılan kekin yerine bahsetmiş olduğunuz yabancı arıcıların BEE CANDY dedikleri şekerlemeyi kendim yaparak kullandım.Daha önceki yıllarda bal ile yaptığım keki arılara verdiğimde arılar bir kısmını dışarıya atıyordu.Bu şekerlemede bu sorun olmadı.Benim tarifim;2 fincan şeker,yarım fincan su daha önceden kaynatılmış, 1/8 çay kaşığı tartar kreması (tartarik asit)Şekeri,suyu,çay kaşığının sekizde biri tartar kremasını bir kabın içinde birleştirip ocağın üzerinde 114ile 117 derece arasında kaynatılıyor.Burada dikkat edilecek husus ocağın üstüne konduğu andan itibaren ara verilmeden karıştırılması.Şekerin yanmasına kesinlikle izin verilmemeli.Termometreniz yoksa kaynamaya başladıktan bir müddet sonra süt gibi kabarıp taşma noktasına gelecek, karıştırmaya devam edip aşağı doğru çekildiğinde ateşin üzerinden alıp el ile dokunulacak sıcaklığa geldiğinde mikser ile beyazlaşana kadar çırpılacak.Bu karışımı kullanıp attığımız plastik tabağın içine dökelim.Soğuyunca tabak ile beraber çerçevelerin üzerine ters çevirip bırakalım.Kesinlike akmaz.Fazla miktarda yaptığımız şekerlemeleri kurumaması için Havayla temasını kesecek kaplar içinde saklamalıyız.



d.m.t dedi ki...


Limon tuzu dediğimiz şey sitrik asitin ta kendisi! Marketten rahatça alınabilir ve denenebilir. Bende limon tuzu alınca deniycem. Daha olmadı kendim yerim!Size bir şey sorayım; arılara sıvı besleme yaparken şekerle suyu birlikte kaynatmıyoruz, çünkü arılara zararlı hale geliyor. Bu tariflerde suyla şeker birlikte kaynıyor sanıyorum; yada neredeyse kaynayacak hale geliyordur. Bunun arılara olumsuz bir etkisi olur mu?

İlk olarak şunu belirteyim,asid dendiginde nedense sıvı geliyor aklıma ve bana deselerki yüz tane asid koyup sitrik asidi seç kesinlikle limon tuzunu seçmezdim.Çünkü o asid degildi bana göre::(((

Demet kardeşimin sorusuna gelince 120 derece yi geçmedikçe arılara zararı olmadıgını öğrendik.120 dereceyi geçtimi karamel oluyormuş ve arılara zarar veriyor,akide şekerleri 120 dereceyi geçince yapılıyor.Bu gidişle şekerlemeci olacağız cemaatçe::)))
NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi” ve” arıcılık” bilgi paylaşım “forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010

http://www.aribakani.com/

4 yorum:

  1. Dün googleda karamelleşme yi arattım 180 derece ve sonrası diyor bazı sahifelerde. Deneyenler ki bunlardan biri benim bu akşam yada yarın yayınlarım deneyimlerini fotoğraflarla yayınlarlarsa faydalı olur gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Abi arılara zararlılık sınırı 120 derece.Zaten sınıra yaklaşıp duruyor,111-117 di arasında işlem bitiyor.Kimse bu sınırlar üzerine çıkın demiyor zaten.

    YanıtlaSil
  3. Varmısın şekerci dükkanı açmaya.

    YanıtlaSil
  4. Murat abi balı satamadık şekeri nasıl satacam be::)))

    YanıtlaSil